ΣΙΤΑΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ….. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΤΩ Η ΥΓΕΙΑ …..ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
ΣΙΤΑΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ….. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ
ΚΑΤΩ Η ΥΓΕΙΑ …..ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
Ότι στοιχείο χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός, βρίσκεται στο σιτάρι. [με 6 - 13 % πρωτεΐνη]
Στον πυρήνα του υπάρχει το λεύκωμα που θρέφει και επιδιορθώνει τις αλλοιώσεις στο σώμα μας.
Έχει φυσικό, ισορροπημένο, ζωτικό άμυλο, που δίδει, ενέργεια και θερμότητα, μειονέκτημα η ύπαρξη Γλουτένης, 20 – 33 % φυσικά καλύτερη είναι η Ζέα, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Γλουτένη < από 5 τοις χιλίοις, αλλά ωφέλιμα στοιχεία μη παραγόμενα από τον οργανισμό, όπως Μαγνήσιο και Λυσίνη κ.α.
[Η γλουτένη είναι η κύρια πρωτεΐνη όλων των γνωστών δημητριακών και περιέχει τη γλιαδίνη και τη γλουτενίνη. Αποτελεί το 80% της πρωτεΐνης του σιταριού. Eίναι επικίνδυνη νευροτοξίνη, που σκοτώνει τα νευρικά κύτταρα και καταστρέφει τα εγκεφαλικά. Δημιουργεί φλεγμονές στους ιστούς του σώματος, με αποτέλεσμα μία αυτοάνοση αντίδραση, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο ίδιο το σώμα, θεωρώντας την γλουτένη εχθρικό και ξένο σώμα – εισβολέα. Συμπεριφέρεται σαν ψυχεδελικό φάρμακο, αλλάζοντας την μορφή της σε άλλες πρωτεΐνες τις γλουτεομορφίνες π.χ. αυτισμός. Αυξάνει την πίεση του αίματος, την χοληστερόλη, τα αποθέματα ασβεστίου που σκληραίνουν τις αρτηρίες. Όταν συνεργάζεται με την ζάχαρη, [αμινοξύ γλουταμίνης], αποτελεί την καλύτερη τροφή για ανάπτυξη και εξάπλωση των καρκίνων. Μειώνει την μνήμη, την φαντασία, την δημιουργικότητα, την πνευματικότητα, κολλώντας την αμυγδαλή, αδένα του εγκεφάλου. Η γλουτένη κάνει τα άλευρα να είναι ελαστικά (σαν τσίχλα) για να «δένουν» καλύτερα στο μαγείρεμα, είναι ισχυρή κόλλα. Το 5 – 10% του πληθυσμού έχει δυσανεξία στην γλουτένη, που παρουσιάζεται, με φούσκωμα, αέρια, και γενικά γαστρεντερικά προβλήματα. Το 0,5 του πληθυσμού πάσχει από κοιλιοκάκη, πρόβλημα στο λεπτό έντερο και εκδηλώνεται, με εμέτους, ναυτία, διάρροια, προβλήματα εντέρων με δυνατούς πόνους στην κοιλιακή χώρα.
Θα πρέπει να επιλέγουν τροφές χωρίς γλουτένη].
Την ΝΟΥΚΛΕΙΝΗ, τον πυρήνα της ζωής, ΦΩΣΦΟΡΟ, που θρέφει το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο, τέλος οργανικά μεταλλικά στοιχεία, εξουδετερωτές, μειωτές, και ίνες, απαραίτητες, για τις λειτουργίες των σπλάχνων.
Ολόκληροι σπόροι, ανεπεξέργαστοι, με το εξωτερικό μέρος τους, το ΠΙΤΟΥΡΟ, που έχει φυτικές ίνες, μέταλλα, φυτοχημικά, και βιταμίνες Β.
Το ΦΥΤΡΟ στο εσωτερικό του καρπού, που έχει, βιταμίνες Β, Ε, ιχνοστοιχεία, φυτοχημικά, υγιεινά λιπαρά, και αντιοξειδωτικά.
Το ΕΝΔΟΣΠΕΡΜΙΟ, που έχει πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες,
και λίγες βιταμίνες Β.
Όλες οι ισορροπημένες τροφές εκτός του ότι τρέφουν τον οργανισμό, πρέπει να συντείνουν στην ισορροπημένη λειτουργία του.
Έτσι ενώ τα πεπτικά συστήματα είναι όξινα, τα άλλα μέρη του οργανισμού είναι αλκαλικά, και έτσι διατηρείται μια ισορροπία μεταξύ δράσης και αντίδρασης.
Τα οργανικά στοιχεία του σίτου είναι όξινα, οπότε είναι απαραίτητη η συνένωση τους με φρούτα και λαχανικά, διαφορετικά το αίμα χάνει την αλκαλικότητα του και οδηγείται σε πεπτικές διαταραχές και ανισορροπία.
Η χώνευση των δημητριακών στο στομάχι, παράγει μεταλλικά άλατα σαν φυσικό παράγωγο.
Εάν καταναλωθεί ψωμί ολικής άλεσης, η οξείδωση δεν αυξάνεται, κάτι που γίνεται με
το επεξεργασμένο αλεύρι [άσπρο].
Στο διαιτολόγιο των δήθεν προηγμένων κρατών, υπάρχουν πολλές πρωτεΐνες, που όταν καίγονται δημιουργούν οξείδια.
Δηλαδή όταν διαχωρίζεται το λευκό αλεύρι από άλλα στοιχεία των σπόρων, σταματά να είναι ισόρροπο, παράγει λακτικό οξύ στο στόμα και στο στομάχι, που είναι καταστροφικό για την υγεία. [ όχι το λακτικό οξύ του γάλακτος].
Αυξάνει το ζάχαρο.
Ο συνδυασμός πρωτεϊνών και αμύλου του λευκού ψωμιού, αποκομμένος από τα υπόλοιπα ζωτικά στοιχεία του σίτου, είναι ανισόρροπη τροφή, και δεν μας θρέφει φυσικά, όπως τα προϊόντα ολικής άλεσης, άρα μας κάνει ανισόρροπους είτε το θέλετε είτε όχι.
Θυμηθείτε ότι η νόσος των τρελλών αγελάδων, προήλθε από την ανισόρροπη τροφή, κρεατάλευρα.
Σε λίγο εκεί θα καταλήξουμε.
Οι ίνες είναι πλούσιες σε μεταλλικά οργανικά στοιχεία, που απορροφώντας από το στομάχι και διατηρούν την ισορροπία των ιστών και την αναδόμηση τους.
Στους νόμους της ανάπτυξης υπάγονται όλα τα ζωικά σώματα, συνεπώς και των ανθρώπων.
Άτομα με κοιλιοκάκη [νόσος], αν ελθουν σε επαφή με γλουτένη, [ψωμί δημητριακών], μπορεί να έχουν πολύ άσχημα αποτελέσματα, αντίθετα με ψωμί Ζέας, όλα είναι θετικά.
Πρόσφατα καλά νέα, [Ιούνιος του 2012] βελτιώθηκε η κατάσταση, ατόμου με χρόνια ψωρίαση, μόνο με αλλαγή σίτισης, από ψωμί σιταρένιου, με ψωμί Ζέας.