ΛΥΣΙΝΗ………
ΛΥΣΙΝΗ………
Έπί πλέον ή Ζειά περιέχει άφθονα βιταμίνη Ο και πολλά ιχνοστοιχεία, πού χρειάζεται ό οργανισμός μας ∙ συν το άμινοξύ "Λυσίνη" - τό πολυτιμωτατο συστατικον δια τόν οργανισμό μας - πού σήμερα οί άνθρωποι τό αγοράζουμε πανάκριβα ώς συμπλήρωμα τής διατροφής μας ∙ πού ενισχύει τό ανοσοποιητικό σύστημα και είναι τό βασικό στοιχείο στην βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.
ένώ θά τό είχαμε άπό τό ψωμί της Ζειάς δωρεάν ! επίσης ευρίσκεται σε όσπρια και ξηρούς καρπούς.
Η L-Λυσίνη αποτελεί ένα αμινοξύ που προέρχεται φυσιολογικά από τις πρωτεϊνες των τροφών και δεν παρασκευάζεται από τον οργανισμό μας. Βρίσκεται κυρίως στις ζωικές τροφές, όπως γάλα, αβγά και ψάρια. Αποτελεί σημαντικής αξίας δομικό συστατικό για πολλές πρωτεϊνες. Επίσης, συνδέεται άμεσα με την παραγωγή L-Καρνιτίνης, ουσίας αναγκαίας για τη μεταφορά και τη χρήση λιπών. Επιπλέον, βοηθά στην αύξηση του μυϊκού συστήματος και την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης. Συμμετέχει στην ισορροπία του ασβεστίου στο σώμα και στην καλή κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Συμβάλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Η έλλειψη L-Λυσίνης από τον οργανισμό συνεπάγεται μεγαλύτερη απώλεια ασβεστίου με τα ούρα. Το γάλα και τα προϊόντα του είναι πλούσια σε Λυσίνη, ενώ το ψωμί είναι φτωχό. Γι' αυτό ο συνδυασμός γάλακτος - ψωμιού Ζέας είναι άριστος.
Προσφέρει προστασία κατά των ιών, ειδικά του επιχείλιου έρπη.
ΜΑΓΝΗΣΙΟ……..
Το μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία (φυσιολογία) των αγγείων, αλλά και για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, για την αποκατάσταση αρρυθμιών, για την παρεμπόδιση της αθηρωμάτωσης των στεφανιαίων. Επίσης αναστέλλει την πήξη του αίματος, βελτιώνει την αντοχή στην άσκηση και μειώνει την θνητότητα από καρδιακά επεισόδια.
«το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για πάνω από 300 βιοχημικές αντιδράσεις του οργανισμού. Βοηθά στη διατήρηση των μυών και των νεύρων στη φυσιολογική τους κατάσταση, διατηρεί καλό καρδιακό ρυθμό, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσολογικού συστήματος και διατηρεί τα κοκάλα σωστά και υγιή. Το μαγνήσιο επίσης βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση ώστε να διατηρείται φυσιολογική και εμπλέκεται στο μεταβολισμό και στην απόδοση ενέργειας του οργανισμού, όπως και στη σύνθεση των λευκωμάτων. Το μαγνήσιο εμποδίζει την εμφάνιση υπέρτασης, καρδιαγγειακών νόσων και διαβήτη».
η χορήγηση μαγνησίου επιβραδύνει την χημική διαδικασία που σκοτώνει τα κύτταρα κατά τη στιγμή που ένα εγκεφαλικό ισχαιμικό επεισόδιο αντιμετωπίζεται θεραπευτικά
Περίπου 21.000.000 άνθρωποι το χρόνο θα γλιτώσουν το θάνατο αν αποκαταστήσουν τα επίπεδα μαγνησίου του οργανισμού τους
Μαγνήσιο και ασβέστιο: Δυο μέταλλα που ανταγωνίζονται το ένα το άλλο κατά τη διάρκεια της απορρόφησής τους. Φροντίστε λοιπόν όταν παίρνετε κάποιο συμπλήρωμα μαγνησίου να κρατάτε τα γαλακτοκομικά για άλλο γεύμα.
ΦΕΚ 266 ΣΤΙΣ 5-8-1926
ΑΡΘΡΟ 1ο..Τα άλευρα προς κατανάλωση, θα πρέπει να περιέχου θειϊκό οξύ, το λιγώτερο 0,120% και υγρά γλουτένη, ουχί κατωτέρα του 26%.Απαγορεύεται η εισαγωγή αλεύρων μη πληρούντων των ανωτέρω όρων, ως και η παραγωγή καθώς και η χρησιμοποίηση τους, προς αρτοποίηση η προς την διατροφή των ανθρώπων.