ΩΧΡΑ ΚΗΛΙΔΑ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΡΑΣΗΣ.

2014-09-30 18:36

 

Πρόκειται για γεροντικό εκφυλισμό, για εκφυλισμό των κυττάρων, χωρίς να γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια, [το πιθανότερο τοξίνες].

   Ο αμφιβληστροειδής χιτώνας, βρίσκεται στο πίσω μέρος του ματιού, αποτελείται από φωτοευαίσθητα, νευρικά κύτταρα και ίνες, που μετατρέπουν το εξωτερικό περιβάλλον σε ηλεκτρικά ερεθίσματα, που παραλαμβάνει ο εγκέφαλος, τα επεξεργάζεται και  τα καταλαβαίνει σαν εικόνα.

   Η ωχρά κηλίδα είναι στο κέντρο του αμφιβληστροειδή, σαν μικρό ρεβύθι, και αντιλαμβάνεται τις λεπτομέρειες της εικόνας, λειτουργεί καλύτερα με φως. Όταν γερνάει ο οργανισμός, διασπάται η ωχρά κηλίδα από τον αμφιβληστροειδή, δημιουργούνται νέα ανώμαλα αγγεία που  αιμορραγούν, και αποκόβεται απο την κυκλοφορία του αίματος, με καταστρεπτικά αποτελέσματα.

   Αιτίες, είναι η κληρονομικότητα, η μυωπία, το έντονο φως, η υπέρταση, η αρτηριοσκλήρυνση, ο διαβήτης, οι μολύνσεις, οι τοξίνες, τα βαρέα μέταλλα.

   Οι εικόνες είναι θολές, με κυματώσεις, παραμένει ενεργή η περιφερική όραση.

   Κάντε ξηρασία 3 ημερών, νηστεία 9  ημερών, μόνον με φυσικό μηλοχυμό 1 - 3 λίτρα ημερησίως με λήψη βιταμινών όπως Σπιρουλίνα [ένα κοφτό κουτάλι γλυκού μαζί με πορτοκαλοχυμό, + μέιγμα δημητριακών από αλευροποιημένους, 100 γρ σπόρους Ζέας, Λιναρόσπορου, Βρώμης,  Σουσαμιού, + 3 κ σ Κουρκουμά, + 3 κ σ Τζίτζερ, + 500 γρ Ταχίνι, + ένα κιλό μέλι, τρώτε 1 κ σ πρωΐ - βράδυ.

   Αφαιρέστε τις τοξίνες με χρήση Ζεόλιθου, 1 γραμ. ημερησίως με 6 ποτήρια νερό ή τσαγιών.

 Κάντε 10 υποκλυσμούς ή 2 υδροκαθαρμούς, [1 κάθε 10 ημέρες], στην αρχή  της νηστείας, με ισοτονικό νερό από φύλλα Βάτου, + καρπούς Κυνόροδου, + 2 κσ χυμό Ελληνικού καφέ, + 1 κ σ χυμό λεμονιού, + 1 κ.γ. γλυκερίνη, + 1 κγ μαγειρικής σόδας.

   Αλλάξτε διατροφή με υπερτροφές αντιοξειδωτικές - αντικαρκινικές, όπως, Κινόα, Φαγόπυρο, Αμάρανθο, Καναβούρι, πολλές σαλάτες εποχής, λαχανικά σε ατμό, [κουνουπίδι - μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών], φρούτα εποχής, ψάρια, καταργείστε τα κρέατα, τα τυροκομικά, τα βούτυρα γενικά τις επεξεργασμένες τροφές.

   Τρώτε Καρύδια και Αμύγδαλα, περιέχουν Ω3 λιπαρά που περιορίζουν την ξηροφθαλμία.

   Τρώτε βιολογικά αυγά που περιέχουν, ζεαξανθίνη – λουτεΐνη, - βιτ. Α, που αντιμετωπίζουν τις ελεύθερες ρίζες.

   Αυτά τα καροενοειδή, [ζεαξανθίνη – λουτεΐνη, διατηρούν την φυσιολογική όραση, είναι άριστα αντιοξειδωτικά, δεν τα παράγει ο οργανισμός, και λαμβάνονται από την διατροφή και με συμπληρώματα]. Παράλληλα προστατεύουν την όραση από την υπεριώδη ακτινοβολία, που δημιουργεί βλάβες στην ωχρά κηλίδα.

   Η Lamberts διαθέτει το Eyewise σε συσκευασία των 60 δισκίων των 10 mg, που λαμβάνονται 2 δισκία ημερησίως για 7 ημέρες, και μετά 1 δισκίο ημερησίως.

   Τρώτε ηλιόσπορα που έχουν βιτ Ε και νιασίνη, τρώτε κολοκυθόσπορους που περιέχουν ψευδάργυρο, ο οποίος ενισχύει την νυχτερινή όραση, και εμποδίζει την δημιουργία καταρράκτη.

   Χρησιμοποιείστε σε όλα τα φαγητά σας, κανέλλα και κουρκουμά, που έχουν αντιοξειδωτικές – αντικαρκινικές ιδιότητες, συμβάλλουν σε καλύτερη όραση, αντιμετωπίζουν την ραγοείτιδα [στο μεσαίο στρώμα του ματιού] και την σκληρίτιδα [στο λευκό μέρος του ματιού].

   Τρώτε Ακτινίδια και Πεπόνια, που περιέχουν βιτ Α -C και διατηρούν την υγρότητα των ματιών και την παραγωγή δακρύων.

   Τρώτε στρείδια που περιέχουν ψευδάργυρο, ο οποίος δεσμεύει την βιταμίνη Α στον αμφιβληστροειδή ώστε να παράγει περισσότερη μελανίνη, που με την σειρά της μπλοκάρει την ακτινοβολία UV.

   Ρύθμιση χοληστερίνης, με βραστές πιπεριές, + μισό φλυτζάνι χυμό δύο κρεμμυδιών, + μισό λεμόνι με την φλούδα [Ελληνικό, γιατί τα Αργεντίνικα και τα Τούρκικα είναι πικρά και έχουν κερί εξωτερικά, επίσης είναι ψεκασμένα με την τοξική ουσία “tiabendazole” που προκαλεί ηπατικά προβλήματα.

   Ρύθμιση πίεσης με έμβρεγμα Ιξού + Κράταιγου.

   Ρίξτε 1 σταγόνα κολλύριο, από έγχυμα Ευφραζίας και Χαμομηλιού, ενισχυμένο με Ροδόνερο.

   Πίνετε μία κγ Λινέλαιο, πρωΐ – βράδυ.

   Πίνετε 1/2 χυμό λεμονιού με 1/2 κγ σόδα ημερησίως.

   Τρώτε 2 -3 ωμά καρώτα ημερησίως.

   Καθημερινή θεραπεία με 2 σταγόνες Η2Ο2 διαλλυμένο σε 200 ml νερό, 2 φορές ημερησίως.

   Καθαρισμός νεφρών - αίματος.

   Ενίσχυση καρδιακού μυ + αφαίρεση αθηρωματικής πλάκας. 

 

Επαφή

eyzein Φίλυρο
Θεσσαλονίκη
57010
6996034750 ckosmid@gmail.com